Hlavní navigace

Adrian Sarbu prosadil na Markízu svoji telenovelu Cikánské srdce

28. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 8. 2008

Nejsledovanější slovenská televize Markíza na podzim zařadí do svého vysílání rumunskou telenovelu Cikánské srdce, kterou prostřednictvím vlastní firmy Promance International produkuje Adrian Sarbu, provozní ředitel skupiny CME, které Markíza (a také česká Nova nebo Galaxie sport) patří. Upozornil na to server Mediálne.sk, podle něhož telenovela na Markíze obsadí brzké odpolední vysílací časy.

ČTĚTE TAKÉ: Adrian Sarbu, provozní šéf CME, založil v Česku další firmu

Telenovelu Cikánské srdce vyrobila společnost Promance International pro rumunskou televizi Acasa TV. Ta patří, stejně jako Markíza, do portfolia mediální skupiny CME, píše Mediálne.sk. Firma Promance International je divizí rumunské společnosti Media Pro Pictures, v níž Sarbu vlastní devadesátiprocentní podíl. Zbylých deset procent v této společnosti patří CME.

BRAND24

Adrian Sarbu je kromě provozního ředitele celé CME také šéfem televizních aktivit této skupiny v České republice, na Slovensku a v Rumunsku. Přímo tedy rozhoduje o tom, jaké projekty do vysílání nasadí například Nova nebo Markíza. Telenovela Cikánské srdce měla v Rumunsku obrovský úspěch. Acasa TV ji poprvé vysílala v říjnu loňského roku a okamžitě se stala nejsledovanějším pořadem této stanice, zaměřené na ženy.

Nejde o první Sarbuův projekt zaměřený na život Romů. V České republice Sarbu koprodukoval film Roming režiséra Jiřího Vejdělka. Kvůli filmovým koprodukcím Sarbu dokonce založil českou pobočku svojí rumunské produkční firmy Media Pro Pictures. Sarbu vlastní v České republice také tiskovou agenturu Mediafax, která se nyní snaží uzavřít smlouvu s Novou o dodávání textového, obrazového, audio a video zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).