Hlavní navigace

80 procent diváků Astry v ČR a SR přijímá obě hlavní satelitní pozice

4. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 3. 2010

Více než 80 % předplatitelů v České republice a na Slovensku, kteří přijímají signál od společnosti SES Astra, má k dispozici jak signál z pozice 23,5 st. východně, tak i 19,2 st. východně. Využívá tedy tzv. Duo LNB, které umožní sledování programů z obou pozic najednou. Myslí si to ředitel společnosti Astra Central and Eastern Europe Martin C. Kubacki.

BRAND24

V současné době se orientuje pozice 23,5 st. východně především na Českou republiku, Slovensko, Chorvatsko a Maďarsko, ale se satelitem Astra 3B se naše působnost rozšíří, uvedl Kubacki. Díky této skutečnosti bude tedy mnohem více zákazníků moci využít Duo LNB. Kubacki se zároveň v rozhovoru zmínil o terestrické digitalizaci, která postupuje dle jeho názoru rozhodně pomaleji než v zemích západní Evropy, což však rozhodně není problém satelitu.

Provozovatelé jako CS Link a Skylink nabízejí široký výběr kanálů a základní balíček za jednorázovou platbu. To je to, co zákazníci požadují a proč oba subjekty zaznamenaly takový růst, konstatoval ředitel Astra Central and Eastern Europe a dodal, že právě díky vypuštění satelitu Astra 3B bude mít snadný přístup k digitalizaci prostřednictvím satelitu mnohem více lidí a tato skutečnost přitáhne nové publikum. Astra díky tomuto kroku získá také diváky na Balkáně. Jako ideální zemi pro expanzi by viděl Kubacki např. Srbsko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).