Hlavní navigace

4. ledna začne nová etapa zpravodajství z Afriky, Euronews spustí kanál Africanews

5. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – „Afrika je země plná příležitostí. Je to kontinent, který je na vzestupu. Proč bychom neměli slyšet to, co nám Afričané chtějí říci?“ zeptal se jeho šéf Michael Peters.

Panevropský zpravodajský kanál Euronews spustí 4. ledna příštího roku sesterskou televizi Africanews zaměřenou výhradně na informace z „černého kontinentu“. Stanice bude dostupná v režimu 24/7, tedy čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu, v angličtině, francouzštině a svahilštině prostřednictvím satelitů SES 4 a SES 5, dále bude k dispozici díky mobilním zařízením (telefony, tablety) a počítá se též i s vývojem aplikaci pro chytré televizory (Smart TV). Kanál bude šířený také na webu http://africanews.com/, jeho sledování by v České republice a na Slovensku nemělo být žádnou překážkou.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Euronews má nové zpravodajské sídlo, takovou budovu jste ještě neviděli

Tým vznikající stanice Africanews v současné době tvoří pětaosmdesát specialistů patnácti různých národností. Proč se Euronews rozhodl spustit nový zpravodajský kanál právě pro tuto oblast? Afrika je země plná příležitostí. Je to kontinent, který je na vzestupu. Proč bychom neměli slyšet to, co nám Afričané chtějí říci, a věnovat se pouze tématům, které mají globální dopad? zeptal se generální ředitel obou zpravodajských kanálů Michael Peters. Africanews bude také spuštěn s cílem, aby se stal průkopníkem nezávislého zpravodajství z africké perspektivy.

ČTĚTE TAKÉ: Euronews spustil dva nové internetové kanály, věnují se byznysu a vědě

BRAND24

Zpravodajství televize mají tvořit různá etnika z celé Afriky. Budujeme vlastní síť novinářů po celém subsaharském kontinentu. Dalším opěrným pilířem našeho zpravodajství mají být takzvaní „Story Hunters“, tedy „Lovci příběhů“. Půjde o obsah generovaný samotnými diváky zpravodajské televize s cílem zachytit všechny africké hlasy. V neposlední řadě chtějí být Africanews i médiem nezávislým na jakémkoliv tamním subjektu. Africanews si kladou za cíl taktéž podporovat rozvoj tamního průmyslu a mladé talentované podnikatele. Provozovatel chce novou televizi v rámci promovysílání nabídnout operátorům na prvních šest měsíců zcela zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).